Followers

Monday, December 6, 2010

Contest CerpeN SEseDap Rasa


dah berhari2 dok pandang contest kat blog ain zulaikha nie...
asyik pk nk tulis cerpen ape....
sbb dah lama xmenulis....
moga Ain & kawan2 akan terhibur membaca cerpen ini...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



"kring, kring, kring" telefon berbunyi.
"Ish, bising betul la tepon nie", kata Ain. "org nk tido pun x selesa" Kerana bunyi yg bising itu, Ain pun mengangkat tepon tersebut tanpa melihat siapa pemanggilnya.




"Hello, ini Cik Ain Zulaika?."
"iya."
"Cik dijemput hadir untuk makan tengahari di Hotel Matahari."
"Bila?"
"Hari ini."
"OK. Nanti saya datang."

Setelah menerima panggilan telefon, Ain bersiap2 untuk pergi ke Hotel Matahari. Ain juga telah memandikan kucingnya, Bool. Tanpa memikirkan dari siapa panggilan yg diterimanya tadi, Ain bersama Bool menunggu teksi di tepi jalan besar behampiran rumahnya. Tiba-tiba..."bedebuk", satu anak patung jatuh betul2 di atas teksi yg berhenti untuk mengambil Ain dan Bool.

"Opocot", Ain melatah.
Bool terpinga2.

Keadaan menjadi riuh. Pemandu teksi menyangka yang jatuh di hadapan cerminnya adalah seorang bayi. Dan mula berfikir, kemanakah arahnya sebenarnya. Setahu Ain, Hotel Matahari tidak wujud.




"Aiseymannnn, ada pakwe handsome la. Ah, lupakan ajelah pasal Hotel Matahari tu...baik aku berkenalan ngan pakwe tu. Dari tadi, dia perhatikan aku je. Hehehe."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kengkawan jom la join contest nie...
  1. emylia
  2. hanim
  3. ami
  4. hafiz
harap2la aku dpt salah satu dr hadiah nie....hehehe



5 comments:

  1. patutlah tergerak jari nak klik kat post ni... rupanya ada nama hanim... he3... nak kena pk gak ni.... kak inah, belog akak dah makin chantek....

    ReplyDelete
  2. tq hanim...hari2 dok ngadap blog...nk cantik mcm org lain jugak...

    ReplyDelete
  3. wah rajin2... bagus... belog hanim pun simple aje... huhuhuu...
    singgah sini nak tengok link ain zulaikha
    p/s: jemput datang ke belog hanim

    ReplyDelete
  4. terima kasih join kontest ni :) apa2 update akan diberitahu.. :) gud luck..

    ReplyDelete
  5. ADA UPDATE UNTUK CONTEST INI, SILA TINGGALKAN KOMEN

    http://ainzulaikhas.blogspot.com/2010/12/update2-contest-cerpen-sr.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...