Followers

Saturday, April 23, 2011

JIKA BUKAN KERANA BINTANG

Alya Maisara dibesarkan oleh datuk dan neneknya tanpa mengenali kedua orang tuanya. Mereka merahsiakannya kerana tidak sanggup melihat cucu mereka menderita jika mengetahui kisah silam hidup mereka.

Hisyam, menantunya dipenjarakan atas tuduhan membunuh manakala anaknya, Zubaidah pula lari meninggalkan Maisara yang masih kecil kerana mengikut lelaki lain. Maisara dibesarkan dalam keadaan serba kekurangan. Tapi anak kecil itu tidak pernah mengeluh akan kemiskinan yang mereka alami sebaliknya sebagai dorongan untuk dia rajin belajar dan akan mengubah nasib mereka kelak. Dhamiri Isyfal tidak percaya pada cinta.

Malah kehidupannya juga banyak diaturkan oleh neneknya, Datuk Hasnie yang merupakan pemilik Wadah Sejati Holding. Malah hubungan dengan mamanya, Zubaidah juga dingin dan tidak seperti hubungan antara mama dan adik bongsunya Haniff yang sangat akrab.

Takdir telah menemukan Maisara dan Dhamiri di salah satu pusat boling di Kuala Lumpur. Tanpa mereka sedari yang mereka memang benar-benar mula mencintai antara satu sama lain. Kemunculan Yusnie merupakan jodoh yang telah ditetapkan oleh Datuk Hasnie membuatkan hubungan Dhamiri dan Maisara semakin retak.

Kisah cinta mereka semakin tergugat apabila Datuk Hasnie menghalang cinta mereka hingga sanggup memfitnah Maisara kononnya mengandungkan anak Haniff, adik Dhamiri sendiri. Sanggupkah Maisara meneruskan cinta sejatinya bersama Dhamiri?

~~~~~~~~~~~

JIKA BUKAN KERANA BINTANG,

SUDAH TENTU DIA TIDAK SANGGUP PERGI SEJAUH INI

-dhieya adlynna-


bacalah novel ini...anda pasti terbuai ke kenangan sewaktu belajar di IPT

dr mula aku membaca....hingga ke akhirnya...

emosiku berubah2....dan mampu membuatkan aku ketawa dan selalu tersenyum

JOM BUAT ICE-CREAM

inilah rupa ice-cream coklat aku yg dah siap...

resepi:
2 cawan susu fresh yg telah disejukkan dlm peti ais
1 cawan susu nespray
1 cawan gula halus
4 sudu besar coco powder
4 sudu besar milo
1 sudu besar ovallate

cara2nya:


campur semua bahan
blend hingga kembang
pastu masukkan dlm bekas
& simpan dlm peti ais beku sampai keras


p/s:
sesape yg xsuka coklat...leh ganti ngan perisa lain
cthnya: sesape yg suka rase jagung, leh beli jagung dlm tin
& kisar sampai hancur...

Friday, April 22, 2011

JOM MARKING PAPER....


dah lama aku xmenanda paper final...
ini paper pertama yg perlu aku tanda setelah 3 thn dok menjawab soalan exam
kertas2 exam yg perlu ditanda adalah;

1. CN103-material engineering = 30 skrip jawapan
tarikh exam - 22/4/2011

2. C3001-bahan&binaan kejuruteraan awam = 59 skrip
tarikh exam - 25/4/2011

3. C1403-keselamatan&kesihatan pekerjaan = 44 skrip
tarikh exam - 28/4/2011

setiap jenis subjek aku hanya diberi 3 hari utk menanda....
xkiralah berapapun bilangannya....
huhuhu....
nak tercabut jari pasni....
cuti 1 MEI aku xde maknanya lg....

Wednesday, April 20, 2011

berfikirlah wahai teman


KELALAIAN ITU KEGELAPAN

KEJAHILAN ITU KESESATAN
KESABARAN ITU KETENANGAN
KEMAAFAN ITU KEKUATAN
BERFIKIRLAH WAHAI TEMAN

Tuesday, April 19, 2011

the sword vs the spirit



THE SWORD
CONQUERS FOR A WHILE,

BUT THE SPIRIT CONQUERS FOREVER!

~sholem asch~

Monday, April 18, 2011

Ibu Hadif Giveaway 3/2011 ditaja oleh Kedai Huffaz


Ibu Hadif Giveaway 3/2011


Jom tengok syarat² GA ni :

1. Mestilah follow belog ini dan belog penaja, Kedai Huffaz.

alwzbemybaby - follower ke 724
kedai huffaz - follower ke 94


2. Buat simple entry pasal GA ni dan tempek banner GA seperti di atas.
Jangan lupe link kan.

sedang dibaca...

3. Dalam entry korang, mesti mention
Ibu Hadif Giveaway 3/2011 ditaja oleh Kedai Huffaz

dan letak sekali banner kat bawah ni..



sy tertarik nak join GA ini kerana namanya HADIF itu sama ngan nama anak buah
& hadiah keronsangnyer yg cantik2....

Sunday, April 17, 2011

1st GIVEAWAY "moment to be remember"

sila KLIK banner utk lebih info...
jom join GA nie...
Cik Mima mengalu-alukan melibatan blogger2 lain...
meh tengok pic' yg aku pertaruhkan....
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

pic' di sawah padi kat sekinchan, s'ngor


saya perlukan GA ini kerana aku & Mr. Hubby mmg suka bergambar....
baru berjinak2 ngan dunia DSLR
kami akan tersenyum setiap kali melihat pic' kami yg cantik
& diberi sentuhan magis dr jurukamera pro....
pic'2 ini akan melihatkan cinta dan kasing sayang kami
melayar bahtera selama 5 thn ini....


p/s: sponsor GA ini adalah anak didik di tempat kami bekerja...
tp aku mungkin xkenal...sbb br kembali bertugas

Thursday, April 14, 2011

persahabatan



NILAI PERSAHABATAN TIDAK AKAN CAIR DI MUSIM PANAS,
TIDAK AKAN GUGUR DI MUSIM LURUH,
TIDAK AKAN BEKU WALAU DI MUSIM SEJUK
TAPI AKAN MEKAR SEPERTI DI MUSIM BUNGA

Wednesday, April 13, 2011

ORANG BAHAGIA ITU...



ORANG BAHAGIA ITU AKAN SELALU....


menyediakan waktu untuk membaca
kerana membaca itu sumber hikmah

menyediakan waktu untuk ketawa

kerana tertawa itu muziknya jiwa

menyediakan waktu untuk berfikir

kerana berfikir itu pokok kemajuan

menyediakan waktu untuk beramal

kerana beramal itu pangkal kejayaan

menyediakan waktu untuk bermain (bersenda-gurau)
kerana bermain itu akan membuat muda selalu

menyediakan waktu untuk beribadat

kerana beribadat itu adalah ibu dari segala ketenangan jiwa...


p/s: dari sebuah buku yg pernah aku baca

Tuesday, April 12, 2011

FANTASI CINTAKU


Percintaan antara Riya dan Alam tidak mungkin akan jadi nyata. Riya seorang manusia biasa dan Megat Dewa Alam, manusia vampira yang hidup hanya pada waktu malam. Demi kelangsungan hidup insan yang disayangi mereka harus berkorban, Pengorbanan itu bukanlah sesuatu yang mudah, memusnahkan sebuah jiwa yang penuh dengan rasa cinta dan kasih sayang.Apakah mungkin Riya akan kembali menikmati cinta sejati setelah Alam meninggalkannya.

~~~~~~~~~~

dah lama sebenarnya aku belek novel nie kat kedai buku....
aku xpnah baca karya FATINILAM SARI AHMAD...
tp sejak menghabiskan bacaan FANTASI CINTAKU petang td...
aku dah jatuh hati...
aku suka jalan ceritanya...
mungkin nampak seperti buku cerita yg lain...
tp garapannya buat aku terbawa ke alam fantasinya...
ke satu dunia lain...
BELI & BACALAH NOVEL INI....
ANDA PASTI TERHIBUR....
membina kekuatan diri seorang wanita...

jom join bloglist frommetoyou


~Jom join bloglist frommetoyou~

Care2 nye senang je. Mcm biase.


1. Buat 1 entri psl join bloglist nh. Bertajuk "jom join bloglist frommetoyou"

sedang dibaca


2. Letak header blog nh bersame link ke entri ni dkt header.



3. 0h ye mesti la follow blog nh jgk. :)

siap...


4. Tag 3 rakan lain untuk join bloglist nh.

xyah boleh tak?


5. lepas dh siap entri..post link your entri dekat ruang komen nh.

sila semak...

Monday, April 11, 2011

Jadilah diri sendiri

impikan apa yang berani kita impikan,

lakukan apa yang berani kita lakukan

dan

jadilah apa yang berani kita jadi...

~Dr. Walter Doyle Staples

Friday, April 8, 2011

Blog MummyAyu Makeover Giveaway

NAK JOIN.....

syarat?
jd FOLLOWER Blog Mummy Ayu...
klik DI SINI
v
v
v
v
v
v
v
v
v
hadiah?

nice & fancy

tarikh tutup......14 april 2011 (1 minggu) 12.00 pm..(noon)

Thursday, April 7, 2011

kata-kata profesor UNGKU AZIZ

renungkanla....

kredit utk syok.my

3 hari 2 mlm tanpa JKL

3 hari 2 malam JKL berjauhan dariku...
die xpenah sakit(rosak) selama 4 tahun nie...
tetiba aje xmo bangun lepas bagi minum (minyak) sampai kenyang...
sebab kan aku ade urusan lain keesokan harinyer...
terpaksala die bermalam di Stesen Petronas Sg. Hj Dorani...



JKL kutinggalkan tido di sini...



esoknyer aku dtg ngan ambulance (towing)
nk bw JKL ke rumah sakit
(bengkel kete)




JKL bersedia untuk ke rumah sakit



aku memandang JKL dr dlm kereta Mr. Hubby...




JKL berada di biliknyer....
leave him for another night...



semalam aku dah dtg amik JKL...
minta tlg opismate aku, Mr. Farid & Pn. Zana anta ke rumah sakit JKL
RM 3 rat lebih aku kuarkan utk perbelanjaan perubatan JKL...
kene tukar starter n jantungnya (bateri)
lepas nie JKL jgn sakit2 lg yek...
saya sayang JKL


Wednesday, April 6, 2011

erti sebuah kejayaan


sejarah hidup orang yang berjaya bukanlah himpunan lembaran yg kosong. malah penuh dengan langkah-langkah yg berani, usaha-usaha yg tidak mengenali kesukaran & kekecewaan, percubaan-percubaan yg tidak mengenal batas & buntu, dan keyakinan yg tidak mengenal putus harapan...

p/s: lupa la sape punyer kata2 nie...

MONTH in Spanish

JANUARY - ENERO
FEBRUARY - REBRERO
MARCH - MARZO
APRIL - ABRIL
MAY - MAYO
JUN - JUNIO
JULY - JULIO
AUGUST - AGOSTO
SEPTEMBER - SEPTIEMBRE
OCTOBER - OCTUBRE
NOVEMBER - NOVIEMBRE
DECEMBER - DICIEMBRE

Sunday, April 3, 2011

GEGAR 1 RIBU BLOG APRIL BERMULA


(KLIK banner utk lebih info)


kembali bersama segmen Bro Ben lagi.....

KELAS GROOMING


SALAM 1 MALAYSIA...
2/4/2011...aku g kelas grooming...
sebenarnye ini bukan kelas pertama yg aku pergi...
kalau xsalah ini kali ke-4 aku join kelas mcm nie...
dan jumpa penceramah yg sama sebanyak 2x....
hehehe....
malas nk bercerita....but enjoy da pic'




penceramahnyer terdiri dari:
1. Pn Salamiah Arsad dari DSal Training Centre & Salon kat seksyen 9, bb bangi
2. Cik Lela Ngalim dr Beauty Consultant (Mary Kay)




before



after
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...