Followers

Wednesday, January 30, 2013

Dynamic Group dalam akhbar Berita Harian

Nehemiah Design Competition 2012


more picture about the competition...
click HERE

Tuesday, January 29, 2013

Hypothyroidism



Apakah Hypothyroidism?

Hypothyroidism adalah keadaan kekurangan hormon tiroid dalam badan. Ini selalunya berlaku disebabkan kegagalan fungsi kelenjar tiroid (primary hypothyroidism). Kadangkala hypothyroidism berpunca dari kegagalan fungsi pituitary (secondary or central hypothyroidism) yang mengeluarkan isyarat kepada kelenjar tiroid untuk membentuk dan mengeluarkan hormon tiroid.

Penyakit autoimun jenis "Hashimoto's thyroiditis" adalah punca utama  hypothyroidism yang mana sistem pertahanan badan mengeluarkan antibodi terhadap terhadap kelenjar tiroid. pembedahan tiroid serta rawatan  radioiodine boleh menyebabkan hypothyroidism. Kekurangan iodin juga boleh menyebabkan hypothyroidism

Friday, January 18, 2013

TRAVELOG SINGAPURA 2


he is my hubby

untuk perjalanan hari ke 2 nie...
kami hanya menggunakan public transport...
parking kereta kat City Square, JB...
jln kaki ke CIQ, JB...
naik bas Causeway Link 1 ke S'pura...RM2.50
sampai kat stesen bas s'pura, naik teksi ke Marina Bay...

he is my bestfriend




dari marina bay...jln kaki ke MRT...
sempat bergambar sepanjang perjalanan....
naik MRT nak ke mana?
ORCHARD ROAD
SHOPPING!!!!!!!!

 pintu masuk ke MRT stesen


                                     
                                   
                                      

shopping apa kat orchard road?
beli cenderahati utk family n kawan opis.....
beli tshirt, fridge magnet, key chain, mug, beg
utk kami?
parfurm.....suka2

lps shopping, kami naik bas dua tingkat pergi arab street, 
makan time...
makan nasi beriani n mertabak singapore kat restoran zam-zam
lepas makan, kami terus g solat kat masjid sultan...



 masjid sultan

arab street

Istana Kampong Gelam

di halaman istana istana


selesai solat n bergambar kat istana...
kami sambung perjalanan ngan berjalan kaki saja...
jalan-jalan cuci mata...
masuk shoping compleks
g bugis street...

bila kaki dah penat,
kaki pun menghala ke stesen bas pagi td
JOM BALIK...

Selamat tinggal kota singa...
panjang umur kami datang lg...


Thursday, January 3, 2013

TRAVELOG SINGAPURA 1

happy 7th anniversary for my wedding...
wah! wah! wah!
pejam celik pejam celik 
dah 7 tahun aku kawin...
rase mcm semlm br diijab kabul....

terima kasih atas segala-galanya Mr. Hubby...
Abang sentiasa di sisi walau dlm susah, senang, sakit dan sihatku....

kat mana celebrate anniversary?
USS, KOTA SINGA...
seronoknyer....
dpt keluar negara n jln2 negara orang....
teringin sangat nak g USS...akhirnya sampai jugak...

aku g USS guna bas travel agensi...
tido kat Tune Hotel, Danga Bay, JB

kenapa xg sendiri USS?
senang bila guna travel agensi
tiket dah ada...pengangkutan dari pintu ke pintu...
klu beli tiket bila sampai USS....
barisannyer mcm org buat berbarisan hari merdeka....
lenguh kaki...

nape tido kat tune hotel?
malam kami leh g Danga Bay
hotel pun murah dan selesa...
kata kawan...nie hotel topup...
nak apa minta, pastu baru di cas....
xdelah membazir byr mahal tp xdigunakan...
lagipun kami sehari g USS...
gerak kul 7.30 pagi sampai kat hotel lebih kurang kul 9.00 mlm


g ramai2 ngan opismate Mr. Hubby...


kami di depan Universal Studio



    


wajah-wajahku di hari ulangtahun perkahwinan kami...
mana Mr. Hubby?
hehehe
jadi cameraman.....

sebenarnya, kami 2 hari di kota singa...tp bermlm di JB...
cerita hari ke 2?
jumpa kat next n3... 


bersama kungfu panda
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...