Followers

Wednesday, March 30, 2011

PERMATA....

Kopratasa

Permata (Untuk Isteri Ku)

Telah ku siapkan satu daerah paling sunyi
Dalam hati ini untuk kau isi sebagai isteri
Untuk kau penuhi dengan kemuliaan seorang wanita
Untuk kau beri erti dengan kelembutan
Untuk kau hargai dengan kasih sayang

Ku ingin kau jadi wanita mulia
Yang tahu harga budi dan hati
Seorang lelaki bernama suami

Kerana engkau isteri
Ku ingin kau mengerti bahawa hidup ini
Tak semudah yang kita janjikan
Yang kita janjikan
Kerana kau isteriku


p/s: dituju khas buat Mr. Hubby yg sedang menghafal lirik lagu ini...

Tuesday, March 29, 2011

kata2 indah dalam Merong Mahawangsa


"Sampai masa tibanya waktu,
Redup hati kaum berdua,

Bila dua jasad menjadi satu,

Hidup mati jadi bersama.."




thanks to Mr.Hubby yg sudi temankan aku tengok citer nie....

Monday, March 28, 2011

blogger itu kawanku...

hai...
pada 26 -27/3/2011 telah berlangsung
satu majlis konvokesyen ke 6 di tempat kerjaku...
pesta konvo berlangsung selama 5 hari...
pic'?
nnti aku upload kat n3 yg lain
arini nak citer pasal.....
aku jumpa geng2 blogger yg berkumpul kat tempat aku...
untuk meraikan 2 org blogger menerima diploma mereka...
antara kengkawan yg dtg nie...adalah seorang kawanku...HANIM (blog Bicara Gadis)
jom tengok pic' mereka bergambar sakan...
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Sunday, March 27, 2011

~CONTEST SENYUMAN PALING MENAWAN~



(sila KLIK pic' di atas)


Caranya mudah sahaja:-

1. follow blog ini.
I FOLLOW U

2. copy entry untuk contest ini ke blog anda.
yg sedang dibaca sekarang

3. jangan luper copy kod contest banner ke blog u juga ok
boleh tengok kat side bar

4. siarkan sekali link blog ini -LINK- supaya blogger lain boleh join.
5. letakkan gambar senyuman paling menawan anda dibahagian atas atau mana2 bahagian yang anda suka. lagi kreatif, lagi besar peluang anda untuk rebut hadiah yang disediakan.
tengok pic' paling atas sblm pic' kanak2 lelaki itu...
CANTIKKAN SENYUMANKU....TQ MR. HUBBY


6. setiap penyertaan, hanya satu gambar yang dibenarkan.
OK

7. boleh hantar gambar sesiapa pun, ayah, ibu, adik, kakak, abang, nenek, makcik, pakcik, gambar anda sendiri pun boleh.
ini gambar sendiri la...:-)

8. contest bermula 27 feb 2011 ~ 30 mac 2011

v v v

HADIAH:


hadiah pertama x1 2 way foundation (cosway)
hadiah kedua x1 10 keping sheseido black mask.
hadiah saguhati x4 keronsang bunga (hand made)

Friday, March 25, 2011

GIVEAWAY WARNA-WARNA PELANGI

(sila KLIK banner)



dah lama xbuat n3...
kekangan mase buat aku xsempat utk menulis...
hari nie aku nk join GA WARNA-WARNA PELANGI jom tengok pic' yg aku pertaruhkan...
v
v
v
v
v
v
v
v


aku yg ralit melihat gelagat org sewaktu datang ke....
3rd PUTRAJAYA INTERNATIONAL HOT AIR BALLON FIESTA 2011










Friday, March 18, 2011

LAWATAN SAMBIL BELAJAR KE FRIM

LAWATAN SAMBIL BELAJAR KE FRIM


Forest Research InstituteMalaysia (FRIM),
52109 Kepong,
Selangor Darul Ehsan, Malaysia


aku dan kengkawan yg sama menjadi pensyarah pengiring


aritu aku jd pensyarah pengiring ke FRIM...
dapatla jugak ilmu yg berguna untuk dikongsi bersama pelajar...
lawatan kali ini utk tahu serba sedikit.....pasal KAYU...
mcm mana proses pengawetan, pengeringan n nak proses balak
jom tengok pic...
:
:
:

kayu balak yg belum diproses


kayu yg siap dipotong disusun bertingkat


kayu yg basah dikeringkan menggunakan haba panas (kuantiti kecil)


kayu juga boleh digunakan sebagai TRUSS untuk bangunan besar

:
:
:

SEMAKIN RINGAN KAYU.....SEMAKIN KUAT DAYA TAHANNYA

Wednesday, March 16, 2011

pokok getah....oh pokok getah


sebenarnya kerja2 menanam nie dah lebih sebulan dilakukan...
tp baru sekarang berkesempatan nk buat n3
sebab muka xleh nak letak...
aku letak la gambar jari aku bersama pokok getah...




Mr. Hubby sedang membawa turun anak2 pokok getah
ke lubang yg sudah dikorek





anak pokok yg telah ditanam di tabur rambut
utk mengelakkan si pendek menyondol...



Mr. Hubby yg sedang tekun....


Saturday, March 12, 2011

Street Vendetta

Anabella si gadis hipokrit bermata duitan yang gemarkan kekayaan dan gemarkan status. Kojie, si jejaka selekeh..bergaya punk dan sukakan kesederhanaan. Bila kedua-duanya bertemu, dunia seakan mahu runtuh. Kerana sebuah kereta, kedua-duanya dipertemukan dalam situasi aneh. Kerana mengejar sebuah cinta, kedua-duanya saling cuba memahami.

Cinta Anabella pada Iqbal membawanya ke Cherating ditemani Kojie, si selekeh yang baik hati. Misi Anabella cuma satu, mahu merebut Iqbal dari tangan si Tumirah Kuncup aka Mira. Namun di sana dia mula memahami sesuatu yang cinta monyet sewaktu remajanya tidak lagi sama seperti yang diharapkannya.

Perpisahannya terakhirnya dengan Kojie di Cherating entah kenapa sering membuahkan rindu. Anehnya bila dia bertemu Fakruzi, si jejaka tampan yang memiliki iras senyuman Kojie, Anabella mula dihimpit keliru. Siapa Kojie? Siapa pula Fakruzi? Semuanya akan terjawab di dalam Street Vendetta. Love is always a beautiful things in our heart. Sweet and Sour!!











Tajuk Novel : Street Vendetta
Karya : Mazni Aznita
Penerbit : Buku Prima

Wednesday, March 9, 2011

INSTALLER IBS (kerangka bumbung ringan)

KURSUS LATIHAN KEMAHIRAN INSTALLER IBS
(LIGHT WEIGHT ROOF TRUSSES)



aritu dah janji nk upload pic' sepanjang aku berkursus...
untuk tatapan semua....



















aktiviti praktikal di adakan di Meracipta Engineering...
kelas teori dilakukan di Hotel Empress, Sepang

Tuesday, March 8, 2011

I believe


aku suka lirik lagu ini...

mari kite sama2 menghayati.....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Yolanda Adams:
I Believe




They said you wouldn't make it so far, ah ah
And ever since they said it, its been hard
But never mind the night's ya had to cry
Cause you have never let it go inside
You work real hard and you know exactly what you want and need so believe
And you can never give up
You can reach your goals
Just talk to your soul and say

[Chorus:]
I believe I can
I believe I will
I believe I'll know my dreams are real
I believe I'll chant
I believe I'll dance
I believe I'll grow real soon,
That is what I do believe

Your goals are just a thing in your soul ah ah
And you know that your moves will let them show
You keep creating pictures in your mind
So just believe they will come true in time
It will be fine leave all of your cares and stress behind
Just let it go
Let the music flow inside,
Forget all your pain and just start to believe

[Chorus]
I believe I can
I believe I will
I believe I'll know my dreams are real
I believe I'll chant
I believe I'll dance
I believe I'll grow real soon and,
That is what I do believe

{Beat box part}

Never mind what people say
Hold your head high and turn away
With all my hopes and dreams I will believe
Even though it seems it's not for me
I won't give up, i'll keep it up
Looking to the sky
I will achieve all on my knees
I will always believe

[chorus]
I believe I can
I believe I will
I believe I'll know my dreams are real
I believe I'll chant
I believe I'll dance
I believe I'll grow real soon and,
That is what I do believe
I do believe in me!

[chorus]
I believe I can
I believe I will
I believe I'll know my dreams are real
I believe I'll chant
I believe I'll dance
I believe I'll grow real soon and
That is what I do believe
I do believe.. Yeah...

Monday, March 7, 2011

STOP BANGAU-ING!





EVERYONE WANTS CHANGE
CHANGE IS EXCITING

NO PROBLEM, NO FUN!
EVERY PROBLEM HAS A SOLUTION
EVERY SOLUTION BEGINS WITH ME

EVERY MOMENT IS A CHOICE
EVERY CHOICE IS MY CHOICE

LIFE IS FULL OF CHOICE
CHOOSE....lah


Mr. Hubby sedang menyerahkan cenderahati kepada Mr. Mohd Rizal Hassan


gambar kenangan bersama peserta...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...