Followers

Tuesday, October 18, 2011

my new blog...

salam...
sy br build up 1 blog br...
sila la berkunjung ke....

apa ade dlm blog ini?
sebenarnyer blog ini dibuat utk perkongsian ilmu bersama anak2 didik sy...
ttp sy juga mengalukan kedatangan anda semua...
klu nk jd follower lg BAGUS...
hope to hear a good comment from bloggers...
need some comments 4 improvements...
see ya...
TQ

Saturday, October 15, 2011

projek akhir

anak2 didikku sedang buat kerja di makmal



poster presentation


inilah hasil kerja anak2 didikku selama 1 semester..
hari dinanti telah tiba..
semua penat lelah & idea yg disumbangkan...
akan disimpul menjadi 1 hari isnin nie...
mereka akan membentangkan hasil kajian utk 1 semester...
moga semua akan berjalan lancar...


campuran dengan nisbah 1:2:4



50% campuran EPS


25% campuran EPS


75% campuran EPS



Tuesday, October 11, 2011

D' Alam Damai Campsite, Tapah

 citer yg hampir lapuk...
aku ikut Mr. Hubby bw anak2 didiknyer ke program movitasi...
ade aktiviti jungle tracking....flying fox, abseiling...night walk...
tp semua tu aku xikut...
aku sekadar dtg ke sini utk berehat...
tp tempatnyer cantik....
usah mengharap layanan 5 bintang...sbb ini camp site...
budak2 pun tido kat khemah jenis A je...lupa nk snap pic'
just enjoy every pic'...
program berlangsung di
D' Alam Damai,
Mukim Chenderiang
Daerah Batang Padang
Tapah, Perak...

 dewan terbuka utk aktiviti


 rumah penginapan....sama serupa mcm rumah org asli


 pemandangan dr dlm rumah....
hehehe...
xde pintu ...tutup pakai banner aje...
siang panas tp malam....SEJUK


pemandangan waktu pagi di camp site...

Friday, October 7, 2011

Doa Pengantin 4


Dengan nama Allah,
Yang MAha Pemurah, Lagi Maha Penyayang

Ya Allah Ya Tuhan Kami
" Kami memohon restumu, berkatilah majlis ini semoga berjalan dengan sempurna sepertimana yg Engkau hendaki.
Limpahkanlah barakah & rahmat juga keampunan Mu kepada pasangan ini

ISMAIL & GURUSENABEE (contoh)

Jadikanlah rumahtangga mereka sakinah, mawaddah & waramah dlm ketaatan terhadapMu.
Kurniakanlah kepada mereka zuriat yg soleh & solehah serta 
berikanlah ketenangan kepada mereka di dunia & akhirat.
Sempurnakanlah iman serta agama mereka dengan berkat ikatan ini,
 moga perkongsian hidup mereka berkekalan hingga ke akhir hayat."


~~~~~~~~~

SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT 
ISMAIL & GURUSENABEE
YANG AKAN MELANGSUNGKAN PERKHAWINAN ESOK...

Monday, October 3, 2011

chegu zubir nak kumpul blogger ikut negeri..jom join





saya blogger dari negeri : SELANGOR

                        url blog saya : http://arinahsanat.blogspot.com

nak tahu air nie panas ke tak?


salam...
byk cerita yg nak dikongsi sebenarnyer...
tp xberkesempatan nak tulis...
baru habis minggu audit...
dari kisah sambutan marhaban, duduk berkampung menyediakan soalan final, g site camping sampai la...
latest story minggu ini..

hahaha...
sedih sebenarnyer...
tapi, bila teringat kisah disebaliknyer aku pasti tersenyum...
cuba tengok pic' di atas....
kesian melihat belakang tangan anak buahku,fakrul...
MELECUR TERKENA AIR PANAS

kisah bermula lebih kurang jam 10 pagi hari sabtu...
aku dah berada di rumah ibu mertua...
ipar duai ku br sampai dr shah alam...
aku tidak menghiraukan kedatangan mereka sbb anak buahku yg kecil, hafiz akan menangis klu aku menghampiri die....
aku rase die fobia...takut diterbalikkan oleh aku...
hahaha...
tp aku perasan sesuatu, ke mana menghilang suara anak buahku yg sulong...
aku pun mencarilah serata rumah krn katenyer die kene chicken pop..
bila aku jumpa, die sedang bersendirian menonton televisyen...
aku sekadar bertanya khabar n berbual kosong...
untuk pengetahuan semua, fakrul baru berusia 4 tahun...
aku melihat kesan2 chicken pop di badannya...
aku melihat sesuatu yg pelik di bhgn belakang tapak tangannya...
bila di aju soalan...die ckp sakit..
aku tanye kpd ibu mertuaku kerana kesan tersebut agak pelik seperti melecur...
kata mak...chicken pop mmg mcm tu...
tak puas hati...aku tanyer pada birasku...
die yg berasa pelik, terus memeriksa luka tersebut...
dan bertubi2 soalan ditanyer..
akhirnya anak buahku mengaku terkena air panas...

suami ku terus membawa fakrul ke klinik...
sepanjang perjalanan die sekadar mendiamkan diri...
selepas bertemu doktor...
suamiku bertanya mcm mana leh kene air panas...
dan jawab fakrul...
AKOI SAJE TEKAN BUTTON BOILER TU & TADAH TANGAN,
AKOI NAK TAHU AIR TU PANAS KE TAK?
hahaha....krn semangat ingin tahu yg tinggi...die bereksperimen....
alahai Fakrul....napela xcaya air kat boiler tu mmg panas....
xde setitispun air mata penyesalan...
die mmg tabah mencari jawapan bg soalan yg bermain di benaknyer selama ini...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...